Bröllop – Ett minne för livet

Bröllopet är ett oförglömligt minne. Tiden fram till den stora dagen kantas av mycket planering och många beslut ska fattas. Det är en stressig, men också en väldigt rolig tid. Blommorna är för de flesta en viktig del av bröllopet.

 

7 tips om bröllopsblommor

 1. Låt inspiration vara inspiration – Fastna inte i en bild, som kan vara omöjlig att helt efterlikna. Leta fram fler bilder och prata mer om atmosfären ni vill uppnå.
 2. Var öppen för förslag – Chansen är t ex stor att er florist känner till blomsorter ni aldrig ens funderat på eller som kan användas på ett annat sätt.
 3. Var flexibel i färgval – Se på helheten av blomsterkombinationen i stället för att välja färg på var enskild blomma. På så sätt kan floristen också kombinera bäst efter vad som finns tillgängligt.
 4. Var gör blommorna mest intryck? Lägg hellre pengar på en stor dekoration till honnörsbordet, där ni sitter och där alla foton tas än till t ex blommor i baren eller småblommor lite här och där.
 5. Hitta alternativa blommor. Planerar man t ex att ha liljekonvaljer eller syrener när de brukar blomma, kan man ändå aldrig vara 100% säker på att de finns hos grossist eller, om vädret är ovanligt varmt eller kallt för året, i skogen/trädgården.
 6. Vill ni göra en del själv, tänk på hur lång tid det tar. En florist lägger ner timtals arbete på planering, förberedelser och binderier, allt beroende på uppdrag förstås. Räkna med att det tar längre tid om man är oerfaren och att, även om mycket kan förberedas, behöver t ex hårblommor och corsage göras så nära inpå bröllopet som möjligt. Bordsdekorationer kan vara lättare att göra själv om det inte är större arrangemang.
 7. Hur vill ni minnas era blommor? Glöm inte att fotografera brudbuketten! En kul idé är också att pressa några blommor ur buketten som kan sparas tillsammans med foton.

Hyr din brudbukett

Oavsett om det är en enkel vigsel i kommunhuset eller utomhus i det fria, vill man att det ska bli ett minne för livet. För dem som vill hålla budgeten nere men ändå sätta guldkant på tillställningen finns möjligheten att hyra en riktigt exklusiv brudbukett gjord av konserverade blommor. Färgerna går i ljust rosa, svagt gammalrosa, vitt och beige. Självklart erbjuder vi även matchande corsage till buketten.

Pris:

 • Brudbukett: 995 kr/helg
 • Corsage: 75 kr/helg

Både buketten och corsagen går självklart att köpa om du vill spara dem som minnen för resten av livet.

Viktigt att tänka på:

 • Buketten tål inte fukt eller väta. Var därför noga med att skydda den från eventuell regn.
 • Buketten tål inte heller att kastas. Om du planerar att kasta en bukett för att se vem som står näst på tur rekommenderar vi att du har en separat, mindre bukett enbart för detta ändamål.

 

Mejla oss för tidsbokning för konsultation eller hyra av bukett.

:*
:*
:
:*
:*

Inspiration